zaterdag 13 juni 2009

Met de Blazer de wadden op.

Hier een verslag van de tocht over het Wad.
Bemanning Henk Slump, Feike Dijkstra (mijn zoon), gast Johan van Dam uit Stavoren (vrijwilliger op de WK1 en Blazer TX 11 te Workum) en mijn persoon (Schipper)

Op donderdag 11 juni op internet zien wat het weer gaat doen. Verwachting Texel, en Wad 4 tot 6 bfr N.NW. met kans op buien niet een gerust steller dus. Bij de sluis te makkum goeroe geraadpleegt die zij 3 tot 4 bfr, en de situatie op de haven zelf was niet verontrustend. Oude Schild Texel was het doel, 11.20 zijn we vertrokken.
De sluis Kornwerderzand stond uit nodigend nog open dit ging dus vlot. Even na 12 uur de sluis gepasseerd HW 12.25 dus mooi op tijd met een vier bfr NW.W. kan er op door. De route was niet bezeilbaar het eerste stuk wel tot D8 wel even een buitje gehad maar dat was ook alles. Inmiddels had Henk enkele kennissen van het klassiekeschepen beurs te Enkhuizen nov. vorig jaar ingelicht dat we er aan komen. Tegen 17.00 hebben we ons gemeld bij Oude Schild via marifoon en konden vlot de ons toegewezen plek aanleggen.

We hebben redelijk aantal personen aanboord ontvangen, en werd getracteerd op Texelse Speculaas een gezellige boel en veel bekijks. We hebben ons met de TX 33 weer laten zien wat dan ook goed was. De Schipper van de Texelstroom zei ga toch mee naar Den Helder, daar kunnen ze nog wel meer schepen gebruiken, je bent vast welkom. We zijn er niet op ingegaan, (Botter wedstrijd bij Den Helder) eens afgezegd blijft afgezegd. Als het aan ons had gelegen hadden we mee gedaan aan de botterrees, dit even terzijde. En het was gezellig met aanloop, en de borrel ging er wel in. En enkele toezeggingen om het volgend jaar aan te monsteren als het nodig mocht zijn. En gegevens genoteerd van belagstellenden, en afwachten hoe dit zal uitpakken.



De volgende morgen 08.30 uit de kooi, de planning was 11 uur vertrekken.HW 11.55. Er stond een stevige vijf bfr NW genoeg pauwer om stroom op te gaan. We zijn nu via Den Oever en het IJsselmeer naar Makkum gezeild. Vertrek uit Oude Schild 11.30 de botters konden we op afstand al zien zeilen. Na het schutten op Den Oever hebben we een half uur koffie en soep genuttigd.En onder beschutting van de dijk (vlakwater) ging het als een speer 5- 7 knopen aankomst 18.20.

Geert

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...