dinsdag 7 september 2010

Sail Amsterdam

Logboek van Geart zeilen met de Blazer.

De volgende morgen woensdag 18 aug. Op naar Amsterdam. Aan boord vandaag Geert (schipper), Joep, Wim, Aernout en Rob de Jong.
Marti en Gerard met auto van Joep terug naar Makkum.
Verslag Geert: De Wind was ZW 3 รก 4 een mooie bries, de trossen los om 09.35 van de vele botters die hier zouden liggen was geen sprake. Volgens mij is dat grote veld van schepen uit gewaaierd naar diverse havens, of blijven liggen in Enkhuizen. De Paling aak uit Heeg lag wel in Edam, iedereen is op zijn eigen houtje naar Amsterdam gegaan blijkbaar. Het was de bedoeling dat er gasten zouden mee varen naar Amsterdam, maar zij wilden ook wel mee naar IJmuiden en terug voor de “Sail-In”. Maar daar was geen plaats voor hen, we krijgen met Sail in al 12 gasten mee volgens BBH. Dus aan melden bij Botterbehoud was wel mogelijk, maar achteraf had het wel gekund, we hadden nog geen 12 gasten aan boord, ongeveer 10. Harry was wel in Edam met de botter, en hebben een wedstrijd onderling aangegaan. Waar de Botter het af moest leggen tegen de Blazer, dankzij een toenemende wind 5 Bfr ZW. Het was druk bij de schellingenbrug en de Oranje sluizen, we waren niet de enigste. In de middag rond 14.00 aangekomen in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...